Caroline Åsen og Cathrine Olsen har lagt ned veldig mange timer med trening før VM, som nå viser seg å dessverre ikke bli noe av.

Bake-VM ryker for Norge

VM for unge bakere, som skulle arrangeres i forbindelse med Taipei International Bakery Show i mars, er nå utsatt grunnet coronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal vi fokusere helt og fullt på Nordisk i september.

Verden helseorganisasjon (WHO) har erklært utbruddet av coronaviruset som en global helsekrise, og arrangøren av bakerimessen Taipei International Bakery Show, flytter nå hele messen til månedsskiftet juli/august 2020. Dette går utover en rekke andre arrangementer som var integrert i messen, blant annet VM for unge bakere, hvor Norge skulle stille lag.

Må si nei

– Vi har fått beskjed om at konkurransen ble utsatt til mai, så til juni og nå til sist at den skal arrangeres i juli/august. Vi er glade for at arrangøren setter sikkerhet og helse først, det er ikke noe kjekt å reise et sted hvor det er risiko for slike sykdommer, sier trener på BKL, Kjetil Dale Aas.

Men tidspunktet er ikke bra for Norges del. Mye av støtteapparatet er bortreist i tiden før konkurransen og treningen ville gått på lavt bluss.

– Slik det ser ut i dag, så må vi si nei takk til å stille. Tidspunktet det nå skal arrangeres blir midt i ferien til mange involverte, og vi kan ikke sende et lag som ikke kan ligge i trening i tiden før konkurransen. Teoretisk kunne vi ha dratt til Taipei og vært med, men uten at alle kan trene jevnt i måneden før konkurransen, så vurderer vi slik at det blir veldig vanskelig å få til noe seriøst i konkurransen, så da trekker vi oss, sier Dale Aas.

Skifte fokus

– Jentene har trent mye og godt siste tre måneder, så synd at vi må droppe konkurransen, men det kommer nye konkurranser så de har ikke trent for ingenting. De har lært mye om å jobbe godt sammen, kommunisere og klare leveringer av høy kvalitet, sier Remy Corbet, trener for bakelandslaget.

Corbet skulle selv være dommer i Taipei, men dette ryker også.

– Nå skal vi fokusere helt og fullt på Nordisk i september, samt VM-kvallik i 2021. Vi har jobbet med innhold til Nordisk parallelt med Taipei-trening, så vi skifter bare fokus og fortsetter videre, sier Corbet.

Håper på en ny mulighet senere

– Dette er jo selvfølgelig veldig synd for Cathrine og Caroline som har trent mye og godt de siste månedene, men vi må se realiteten i situasjonen. Så får vi håpe at det dukker opp en ny mulighet for jentene senere, sier Dale Aas. Først og fremst er vi glad for at vi ikke skal risikere at noen blir syke ved å dra til Taiwan nå i disse tider, sier Dale Aas.

Skuffet, men ser fremover

– Jeg er veldig lei meg for at denne konkurransen ikke blir noe av, det er mye arbeid jeg føler har gått til ingenting. Men så har jeg jo lært utrolig mye i denne perioden og er egentlig veldig glad for at jeg får denne erfaringen med meg. Det er bare så dumt at jeg ikke får med meg slutten på all trening, det jeg hadde lært av å være med i konkurransen, sier Caroline Åsen, som skulle reist til Taiwan i mars.

Caroline får likevel nok gjøre i tiden fremover, hun skal nemlig opp til svenneprøven denne våren.

– Tiden fremover skal jeg fortsette å utvikle meg som baker, og jeg skal øve mye frem mot svenneprøven, forteller Åsen.

 

Powered by Labrador CMS