Backstube fortsetter å vokse og etablerer seg nå også på Hamar. Seriegründer i bakebransjen, Roger Amundsen, mener mange i bransjen har mye å lære av Backstube.

Backstube gir kunden en opplevelse, enkelt og genialt!

Backstube kommer til Hamar! Jeg er ikke overrasket og jeg er sikker på at de vil lykkes her og mange andre steder. Gode, konkrete og beviste konsepter lykkes, ikke minst i et marked hvor alt for mange henger seg opp i fortid og tradisjoner hvor omstilling er mangelvare.

Denne «nyskapningen» bygger på et enkelt, men dog så misligholdt, idé og konsept. Vi lager ikke murstein, men bakverk. Vårt viktigste konkurransefortrinn er ferskhet!

Backstube gir en opplevelse av ferskhet, hele tiden, hele dagen. Bortsett fra en beskjeden andel av markedet, er det få som spør hvor bakervarene kommer fra, så lenge det er ferskt både i lukt og smak. Backstube gir kunden en opplevelse, enkelt og genialt! Bakeren på hjørnet er tilbake i ny drakt!

Noen fagfolk uttaler at Backstube bare er bake-off. Hvem av norske bakerier er det som ikke produserer det som betegnes som bake-off? Er det noen som ikke bruker kjøl/fys o.l? Neppe, og det har vi gjort i mange år. Backstube bruker all fryse- og kjøle/tine-teknologi som ligger hos ledende produsenter, distribusjon og i butikk. Dette er en nødvendig og riktig utvikling for folk som ser fremover og tilpasser seg marked og virkelighet. Isolert sett er ikke selve markedsføringen fremtredende, men ved å være på rett sted til rett tid med de ferskeste produktene er det i sin tyngde den beste markedsføringen. De har også en identitet og profil som skaper tillit og gjenkjennelse.

En gjenganger i bransjen er at det ikke finnes fagfolk. Backstube slipper dette, de baker ikke noe da dette gjøres rasjonelt og profesjonelt andre steder. Nattarbeider og dermed nattlønn slipper de også, med andre ord kan de også sette sine priser ut fra egne forutsetninger. De driver butikk med bakervarer, og ikke et bakeri som også skal være en økonomisk enhet/butikk.

Jeg har «survet» før om mangel på omstillinger i faget. Jeg er overbevisst om at mange i baker- og konditorbransjen har mye å lære av Backstube.

Powered by Labrador CMS