Landslagskollegene Nils-Olav Heggdalsvik og Trude Beate Brendehaug står bak bakerisatsingen Kveitemjøl. Med seg har de et håndplukket team, med blant andre Camilla Hagerup i produksjonen. De er ennå ikke ferdig å ansette.

Holdt seg til planen

Oppstarten var planlagt lenge før koronatiltakenes tid, men Heggdalsvik og Brendehaug holdt seg til planen til tross for mye usikkerhet.

– Vi var spente, men vi har hatt en veldig hektisk oppstart av Kveitemjøl. Salget har vært godt, vi ligger omtrent på det vi hadde budsjettert med på forhånd og det virker som om folk har oppdaget at vi er her. Så vi er veldig godt fornøyd så langt, sier Heggdalsvik til Bakeri.net.

– Alt er på plass i bakeriet og kafeen, og jobben nå er å sette rutiner. Vi er på god vei og alt blir bedre for hver dag som går.

Været spiller inn?

Lokalene, som også tidligere har huset et bakeri, er nyoppusset og utvidet og ligger flott plassert i Fjordalleen nær vannet på Aker Brygge. Det er mye næringsliv i området, men de første dagene etter åpning er det ikke arbeidsfolk som har vært hovedkundene.

– Det har jo vært så flott vær, og siden mange folk er hjemme om dagen, så da er det mange som går tur på Aker Brygge. Turgåere har vært hovedmengden av kundene siden vi åpnet, men vi ser at det dukker opp mer og mer folk som jobber i området, så vi er på god vei mot en normal hverdag. Da blir det veldig spennende om salget holder seg oppe, eller om det er været som har spilt på lag med oss siden åpningen. Det finner vi ut av den nærmeste tiden, sier Heggdalsvik.

«Færdesmannen 1855», surdeigsbrød på svedjerug.

«Færdesmannen 1855», surdeigsbrød på svedjerug.

Foto: Kveitemjøl

Et ønsket bakeri

Kveitemjøl er også heldige med en gårdeier som virkelig har ønsket bakeriet inn.

– De er veldig hjelpsomme og støttende, og legger til rette for at vi skal få en god oppstart. Vi er et ønsket bakeri og vi får mye støtte på praktiske ting og markedsføring. De vil at vi skal være her lenge, sier Heggdalsvik.

Frokost fra 07

For å treffe alle som jobber i området har bakeriet startet med frokostpakker som er klare fra åpning kl. 07.

– De første frokostpakkene hadde vi for salg i dag. Vi er det eneste serveringstedet på Aker Brygge som er åpnet fra kl. 07, noe som er en forse for oss. Denne uka er det flere som har sittet og jobbet i kafeen, noe vi tar som et tegn på at flere er tilbake på kontorene og at vi nærmer oss en normalsituasjon.

Det produseres i dag full produktrekke, men denne kan justeres etter behov.

– Vi er små og kan enkelt justere hva vi skal lage og ikke. Per i dag lager vi alt vi hadde planlagt, som inkluderer mye småbakst. Etter hvert som vi lærer mer om markedet kan vi enkelt justere porteføljen. Nå håper vi på en fin fortsettelse, sier Nils-Olav Heggdalsvik.