– Med gårdeiers og mine investeringer blir det fort 3,5 millioner kroner. Det er ganske friskt. Men det er et fantastisk lokale som er skreddersydd for konditori, sier Roger Amundsen.

Ikke billigkafé

Mannen bak Bakeriet i Brumunddal satser videre. Fra før har han bakeri både i Brumunddal og i nabobyen Hamar. Nå skal hamarsingene få det enda finere.

– Vi skal ha en kombinasjon av bakeri, bakeributikk og et finere konditori. Så er vi stadig på søken etter bedre produkter. De kan aldri bli gode nok. Det er de gode produktene som selger over tid. Derfor spør ikke kundene om pris. Du kan ikke bruke Lübeckmarsipan og Rørossmør og lage noe billig.

Roger Amundsen er opptatt av at det han nå skal åpne, ikke skal være en dårlig lunsjrestaurant eller en halvgod kafeteria, men et skikkelig godt bakeri og konditori. Der kommer det ikke til å bli solgt Coca-Cola.

Vil åpne 1. mai

Planen er å åpne konditori 1. mai. Eller conditori med c, rettere sagt. Eiendomsutvikler Erik Jacobsen, som Amundsen samarbeider med, har tidligere fortalt til Hamar Arbeiderblad hvordan han har drømt om et conditori med c i byen.

– Jeg har ikke turt å invitere noen til åpningen ennå. Men vi er i rute til 1. mai og har alle søknader inne. Nå skriker jeg etter skikkelige fagfolk. Det er mange som går rundt og sier at «jeg er konditor», men det er ikke nok, sier en sjef som er kritisk til nivået på opplæringen.

– Skal vi få til en verdiøkning fra råvarene og ikke la leverandørene bestemme hele porteføljen med halvmikser og halvfabrikata, så trenger vi mer kompetanse enn det du har med et svennebrev i dag, ifølge Amundsen.

11,7 millioner

Planen er å ha fem til åtte ansatte i konditoriet, i 3,5 årsverk. Til Hamar Dagblad forteller Roger Amundsen om et håp om å holde åpent sju dager i uken. Målet er å fange opp mange av togpendlerne, og det er også søkt om skjenkebevilling.

Konditoriet får rundt 60 sitteplasser og et eget møterom.

Økonomisk betyr det vekst. I fjor omsatte Bakeriet i Brumunddal for 11,7 millioner kroner, med det som eieren omtaler som «et greit resultat». – I år kommer vi opp i 16–17 millioner netto. Vi har en veldig fin, jevn utvikling, så det er tegn som tyder på at vi gjør noe riktig, sier Amundsen.