7 av 10 vil kjøpe superbrød

Antall nye supermat produkter økte med hele 202 prosent mellom 2011 og 2015.

Publisert Sist oppdatert

– Populariteten til superproduktene er meget tydelig innenfor mat- og drikke segmentet.

Supermat markedsføres ofte som løsningen på en rekke helseproblemer. Ny forskning fra Mintel understreker populariteten til supermatproduktene. Den kraftige økningen skyldes forbrukernes store etterspørsel etter svært næringsrike produkter.

Mer enn 7 av 10 forbrukere i Frankrike, Tyskland, Italia og Spania sier seg enig om at supermaten er å foretrekke fremfor tradisjonell mat på grunn av helsefordelene. Supermat begrepet omfatter også korn og bakst.

Stephanie Mattucci, matforsker ved Mintel, sier:

– Populariteten til superproduktene er meget tydelig innenfor mat- og drikke segmentet. Men supermat betegnelsen dukker nå også opp i langt flere produktgrupper, som skjønnhets-, helse-, hygiene- og  dyrematprodukter. Dagens forbrukere er blitt mye mer bevisst på hva de putter i seg og på kroppen sin.

 

Gamle korntyper

Trenden som går mot et hvetefritt kosthold har ført til et sterkt økende antall produkter som inneholder såkalte superkorn. Quinoa og bokhvete er blitt velkjente navn i de senere årene. Nå er det Chiafrøene som øker mest.

Mellom 2014 og 2015 var det en 70 prosent økning i andelen mat- og drikke produkter som inneholder Chiafrø. Disse markedsføres som en av de sunneste matvarene i verden, proppfulle av næringsstoffer med lite kalorier.  Frøene har et bredt bruksområde og kan tilsettes i alt fra smoothies, energibarer, gjærbakst, frokostblandinger og yoghurt.

 

Helsefokus gir økt salg

Forbrukernes ønske om sunnere, mindre raffinerte alternative til hvete har definitivt ført til gjenoppdagelsen av gamle kornsorter. Bruken av disse i gjærbakst har begynt å snu trenden med en negativ oppfatning av karbohydrater.

I løpet av de siste to årene har produkter som inneholder gresskarfrø økt med 22 prosent, og solsikkeprodukter med 22 prosent, skriver Worldbakers.com.

Powered by Labrador CMS