Martin Lang er daglig leder i Foodsoft som har utviklet løsningen MyFoodOffice.
Martin Lang er daglig leder i Foodsoft som har utviklet løsningen MyFoodOffice.

4000 ingredienser på plass

MyFoodOffice har nå 4000 ingredienser i databasen og har 12 råvareleverandører med på laget.

Publisert Sist oppdatert

Nå har vi løst hovedutfordringen med feilmerkingen i norsk bakerbransje-

Dermed er bakersønnen Martin Lang, som står bak selskapet MyFoodOffice, ved en ny milepæl sin satsing på et felles digitaliseringsprosjekt i baker- og konditorbransjen.

Bakerbransjens løsning for å samle oppskrifter og varedeklarasjon i en felles database, MyFoodOffice, er også blitt en viktig brikke i BKLF sin satsning på å gjøre bransjen mer digital og konkurransedyktig.

– Vi ser på MyFoodOffice som en spydspiss i å løfte og digitalisere norsk bakerbransje. En av våre store utfordringer er at hele 8 av 10 bakervarer er feilmerket ifølge Mattilsynets bransjesjekk i 2018. Dette er kritisk, og for å løse dette må vi jobbe sammen om felles løsninger. Der er MyFoodOffice en del av løsningen, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.

Hemmende for utviklingen

Selv om 12 råvareleverandører nå er med i løsningen, står fortsatt noen utenfor.

– Vi har hele tiden vært tydelig på at bransjen trenger felles løsning som vi kan samle kraft rundt. Så får den enkelte leverandør selv velge om de ser på dette som en trussel eller mulighet. I vår verden er det svært få som fortsatt tror at proprietære og leverandør-eide løsninger er den digitale fremtiden. Dette ser vi i alle bransjer, sier Martin Lang.

– Nå har vi løst hovedutfordringen med feilmerkingen i norsk bakerbransje, nemlig å samle leverandørene om en effektiv utveksling av grunndata om hva råvarene i bransjens produkter består av, sier Lang.

Holdes oppdatert av leverandørene

Lang er klar på at forbrukerne vil kreve åpenhet og gode varedeklarasjoner i fremtiden.

– Vi heier på alle som ønsker å bidra til at bakerbransjen får løst utfordringen med et felles format på varedeklarasjoner, og vi er nå blitt mange. Med 4000 ingredienser som kontinuerlig oppdatert av leverandørene, har bransjen aldri hatt et bedre utgangspunkt for å håndtere lovpålagt varedeklarasjon, sier Lang.

 

Powered by Labrador CMS